Előadások

Az alábbi három (3x1 óra) videó végignézésével megismerhetjük a világ és Magyarország pénzügyi helyzetét és legfőbb pénzügyi folyamatait. Az első két videó (Az előttünk álló válságról; Szabadulás a pénzügyi mátrixból) alapvető pénzügyi összefüggéseket mutat be, illetve bemutatja a világ pénzügyi helyzetét. A harmadik videó (Recept a magyar pénzügyi rendszer újraindításához) pedig azt mutatja be, hogy hol van Magyarország helye a globális pénzügyi mátrixban, illetve, hogy hogyan néz ki a magyar pénzügyi rendszer és hogyan érdemes megváltoztatni.

penzriport.hu

  • A jegybank egy totálisan vert helyzetből stabilizálta az ország pénzügyeit, és fő motorja volt annak, hogy a gazdaság növekedési pályára állhatott és azon maradhat az elkövetkező években is. Természetesen attól, hogy megszűnik a legnagyobb erőforrás-elszívás, még nem lett minden rózsaszín.

  • A bankok nem megtakarításokat, betéteket gyűjtenek és helyeznek ki hitelfelvevőknek, hanem a semmiből teremtenek pénzt, amikor hitelt nyújtanak. Arthur Schopenhauer német filozófus szerint minden igazság három lépésen megy keresztül:

  • Az ország pénzügyi gondjai: Magas államadósság, több, mint egy millió ember adósságcsapdában, önálló pénzteremtést feladása. Ezeket a hibákat a múltból örököltük. A hibák kialakulásáért, nem a hétköznapi emberek felelősek.  • Az előadás bemutatja a pénzügyi rendszer felépítését, fő hibáit, és a lehetséges kiutat. Kiderül, hogy hogyan teremtődik a pénz, miért veszélyes, ha a pénzkínálatot néhány szereplő kontrollálja, hogyan élhetnek vissza a jegybankárok, bankok, politikusok és a barátaik a rendszerrel.  • A globális pénzügyi rendszer hatalmas válság előtt áll.


    A pénz mögött nincs tárgyi fedezet, csak adósság. Viszont túl sok az adósság a GDP-hez képest, és az adósságok nagy része soha nem lesz kifizetve.

  • 1