Bemutatkozás

    bemutatkozás

    A Pénzriport alternatív pénzügyi honlap. A Pénzriport küldetése: ismeretterjesztés a globális pénzügyi rendszer valódi helyzetéről és természetéről, valamint kilépési stratégiák és alternatívák javasolása. A honlap 2015 őszén indult. A Pénzriport első körben magyar érdeklődők számára kíván információkat nyújtani hiteles, analitikus, de érthető módon.

    A Pénzriport alapítója Szabó Gergely, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező árupiaci kereskedője. 10 éve aktív határidős piacokon, több milliárd dollár értékben kötött ügyleteket. Munkájából kifolyólag napi kapcsolatban volt a világ legnagyobb bankjaival, kereskedőházaival és brókercégeivel.

    Olaj, áram és széndioxid határidős kereskedőként dolgozott a régió egyik legnagyobb forgalmú árupiaci kereskedőjénél. Dolgozott Svájcban a világ egyik legnagyobb széndioxid fedezeti alapjánál, ahol ő vezette az alap határidős és opciós könyvét. Karrierjét a Vertis széndioxid kereskedőnél kezdte, ahol a világon elsőként bonyolított le állami kvóta aukciót, és Kyotói CER egységekkel azonnali ügyletet.

    Gergely a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, tanult Svájcban, Oroszországban, Ausztriában. További tapasztalatokat szerzett a világ számos országában, köztük az Egyesült Államokban, Indiában és Kínában.

4021